Jeigu aš būčiau žinojęs

Jeigu aš būčiau žinojęs prieš stodamas, tai , ką dabar žinau – mano gyvenimas būtų kitoks. Būčiau, kitur įstojęs, o gal net visai nebūčiau stojęs į universitetą. <…>

Audi, BMW, Toyota, visų markių ir modelių  automobilių pirkimas, pardavimas, pagalba kelyje: www.automobiliusupirkimas.eu

Leiskite papasakoti vieną įdomią, labai susijusią, tikrą istoriją, kurią pasakojo Peter.J.Daniels.

Jis yra verslininkas, milijonierius, važiavo vieną kartą su taksi ir bendravo su taksistu. Tas taksistas jam pasakojo, kad jis yra baigęs du verslo universitetus ir kad iki šiol jam su finansais sunkiai sekasi, nesisekė versle (ar net nebandė) ir štai dirba taksistu. Tada P.Daniels jo paklausė:

Ar tavo mokytojai turtingi?

Ir jis atsakė. Ne. Po galais! Ne, jie tik dėstytojai. Niekada apie tai nemasčiau.

Tai kodėl tu mokeisi tiek metų pas žmones, kurie patys nesugeba susitvarkyti su savo finansais?

Ar tu mokytumeisi pilotuoti iš žmogaus, kuris 10 kartų tvojosi su lėktuvu į žemę?

Ar tu norėtumei būti operuojamas mediko, kuris užmuša žmones?

Tai kodėl tu tiek metų mokeisi verslo pas žmones, kurie patys yra vargšai ir turi chroniškų finansinių sunkumų ?  Taip, gali būti geras,  bet neturtingas gydytojas, bet sėkmingas verslininkas yra tik vienos rūšies – turtingas verslininkas.

Baigiantis 12 klasei, kur ten 12, jau nuo 10 klasės visi klausinėjo, kuo ketini būti, kur stosi ir t.t. Be to reikia žinoti kokius dalykus nori mokytis sustiprintai A lygi, kuriuos valstybinius egzaminus laikysi t.y. planuoti savo ateitį.

Prasidėjo stojimų karštinė. Problema tame, kad dažnai abiturientai, neturi laiko atrasti ko jie iš tikrųjų nori. Mums primeta nuomonę tėvai, seneliai, mokytojai. Daro spaudimą, tokiom frazėm: “Jeigu tu nebaigsi aukštojo tu būsi niekas”. Arba “Jeigu DABAR t.y. tučtuojau neįstosi – vėliau nebenorėsi mokytis” , todėl turi neva skubėti.

Bet tai nuomonės, ką reikia daryti su tavo gyvenimu. Problema su mūsų artimųjų patarimais dažnai tokia, kad jie užaugo tarybiniais laikais – kai nebuvo laisvos rinkos ekonomikos, nebuvo laisvo žmonių judėjimo, nebuvo Interneto. Ir tie patarimai nors ir linkintys gero dažnai yra riboti jų pačių įsivaizdavimų. Sąlygoti jų įvairių baimių ir jų patirties.

Aš noriu duoti patarimą, kuris man būtų padėjęs anksčiau, tai manau bus vertingas ir Jums!

Tas patarimas toks – prieš rinkdamiesi profesiją savo, perkaitykite knygą “Du tėčiai – turtingas ir vargšas” – šita knyga apvertė mano mastymą, o paskui ir “karjerą” ir gyvenimą į gerąją pusę.

Norėčiau sumokėti didelę sumą, jei kas galėtų sugrįžti atgal ir pasakyti man tai 2000m.

Tam, kad sudominčiau Jus pacituosiu, kelias mintis iš šios knygos :

“Laimėti reiškia nebijoti pralaimėti”

“Protingi dirba gudriems”

“Turtingi nedirba dėl pinigų. Jie daro taip, kad pinigai dirbtų jiems.”

“Darbo neieškok dėl pinigų, darbo ieškok dėl ilgalaikių įgūdžių”

“Mąstyk savo galva, dirbkite veltui ir tikrai Jums šaus puikių idėjų kaip prasimanyti daugiau pinigų”

“Jeigu žmogus gali išmokti sukurti verslą, prieš jį atsiveria visiškai naujas pasaulis su faktiškai neribotomis finansinėmis galimybėmis”

“Darykite tai ką jums liepia širdis. Kritikos sulauksite bet kokiu atveju: ir tada kai ko nors imsitės, ir tada, kai nieko nedarysite”.